Francuski "Laktalin" zainteresovan za "Imlek"

Bez autora
Jul 21 2011

Francuska mlekarska grupacija "Laktalin" zainteresovana je za kupovinu "Imleka". Ovaj francuski mlekarski div, inače vlasnih hrvatskog "Dukata" prilično je zainteresovan za "Imlek", što bi moglo zacementirati lidersku poziciju ove kompanije na tržištu regije. O tome u kojoj je fazi prodaja "Imleka", vodeće mlekarske kompanije u Srbiji još se ne može dobiti precizna informacija. Zbog potpisanih ugovora o tajnosti podataka, velike kompanije koje su po pravilu listirane na berzama ne dozvoljavaju da im se spominju imena pre no što se transakcija dogovori i potpiše. Razgovara se sa potencijalnim kupcima za "Imlek" i "Bambi", ali za "Knjaz Miloš" još ne. "Podravka" je iskazivala početnu zainteresovanost za "Bambi", no kasnije su se povukli i pre počinjanja bilo kakvih razgovora. Ali, nije tačna informacija da se za "Bambi" traži 200 miliona evra. Inače, francuska kompanija je vlasnik hrvatskog "Dukata", a u Srbiji je prisutna preko "Somboleda", koji je integrisan u taj poslovni sistem.

Francuski "Laktalin" zainteresovan za "Imlek"Francuska mlekarska grupacija "Laktalin" zainteresovana je za kupovinu "Imleka", saznaje hrvatski "Poslovni dnevnik".

Ovaj francuski mlekarski div, inače vlasnih hrvatskog "Dukata" prilično je zainteresovan za "Imlek", što bi moglo zacementirati lidersku poziciju ove kompanije na tržištu regije, prenosi pisanje hrvatskog medija brokerski portal "Sinteza invest group".

O tome u kojoj je fazi prodaja "Imleka", vodeće mlekarske kompanije u Srbiji još se ne može dobiti precizna informacija.

Generalni direktor "Imleka" Slobodan Petrović, izjavio je za „Poslovni" da „zbog potpisanih ugovora o tajnosti podataka, velike kompanije koje su po pravilu listirane na berzama ne dozvoljavaju da im se spominju imena pre no što se transakcija dogovori i potpiše".

Petrović ipak nije demantovao da su pregovori u toku.

"Razgovaramo sa potencijalnim kupcima za "Imlek" i "Bambi", ali za "Knjaz Miloš" još ne. "Podravka" je iskazivala početnu zainteresovanost za "Bambi", no kasnije su se povukli i pre počinjanja bilo kakvih razgovora. Ali, nije tačna informacija da mi za "Bambi" tražimo 200 miliona evra", tvrdi nekadašnji prvi čovek "Salforda".

Inače, francuska kompanija je vlasnik hrvatskog "Dukata" a u Srbiji je prisutna preko "Somboleda", koji je integrisan u taj poslovni sistem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik